Avdelningen Mat, Klimat och Energi arbetar för en omställning av våra energi- och matsystem för att nå klimatmålet om 1,5°C och öka den biologiska mångfalden.
Inom klimat och energi mobiliserar WWF världens städer, företag och politiker i Sverige, inom EU och globalt för att sikta mot 1,5°C-målet. Ett exempel är WWFs One Planet City Challenge, en utmaning där städer och kommuner över hela världen tävlar om titeln Årets klimatstad. Avdelningen riktar sig också mot politiker genom bland annat rapporter, seminarier och media. Genom globala initiativ som exempelvis Climate Business Network vänder sig avdelningens arbete också till företag för att främja omställningen inom näringslivet.
Inom mat ligger avdelningens fokus på hållbara kostval. WWF har tagit fram flera populära verktyg, såsom konsumentguiderna Köttguiden och Vegoguiden, och även märkningen One Planet Plate för att hjälpa kommuner, restauranger och andra måltidsleverantörer servera hållbara måltider. Dessutom leder WWF det unika samarbetet Hållbar Livsmedelskedja, där de största livsmedelsaktörerna i Sverige ställer om mot ökad hållbarhet.
Här arbetar bland annat programsamordnare, utbildare och sakkunniga inom hållbar mat, klimat och energi.
Tillbaka till startsidan för jobb.wwf.se