
Avdelningen Mat, Klimat och Energi arbetar för en omställning av våra energi- och matsystem för att nå klimatmålet om 1,5°C och öka den biologiska mångfalden.
Inom klimat och energi mobiliserar WWF världens städer, företag och politiker i Sverige, inom EU och globalt för att sikta mot 1,5°C-målet. Ett exempel är WWFs One Planet City Challenge, en utmaning där städer och kommuner över hela världen tävlar om titeln Årets klimatstad. Avdelningen riktar sig också mot politiker genom bland annat rapporter, seminarier och media. Genom globala initiativ som exempelvis Climate Business Network vänder sig avdelningens arbete också till företag för att främja omställningen inom näringslivet.
Inom mat ligger avdelningens fokus på hållbara kostval. WWF har tagit fram flera populära verktyg, såsom konsumentguiderna Köttguiden och Vegoguiden, och även märkningen One Planet Plate för att hjälpa kommuner, restauranger och andra måltidsleverantörer servera hållbara måltider. Dessutom leder WWF det unika samarbetet Hållbar Livsmedelskedja, där de största livsmedelsaktörerna i Sverige ställer om mot ökad hållbarhet.
Här arbetar bland annat programsamordnare, utbildare och sakkunniga inom hållbar mat, klimat och energi.
Tillbaka till startsidan för jobb.wwf.se
Medarbetarna berättar
-
Jag har arbetat med utbildning i 20 år, först som lärare och utomhuspedagog och sen som rektor. Under alla år i skolans värld har miljö och lärande för hållbar utveckling varit centralt då jag är övertygad om att utbildning är en avgörande del om vi ska få en framtid där vi lever i samklang med naturen. På WWF har jag fått chansen att arbeta med de två frågor jag brinner för, hållbarhet och utbildning. Jag får genom mitt arbete på WWF vara en del av att jobba med och utbilda unga både i Sverige och internationellt genom att leda projekt, både inom formell och informell utbildning. Jag får möta engagerade unga som vill vara en del av nu- och framtiden och bidra till att stärka deras handlingskompetens och möjlighet att agera. Att arbeta på WWF är att finnas i ett nationellt och globalt sammanhang där alla kämpar för samma sak, ett stort nätverk av kompetenta och engagerade kollegor. Det får mig att känna hopp, trots de svåra utmaningar vi står inför.
Susie Broquist Lundegård
Senior Rådgivare, utbildning och lärande
-
Jag har en master i hållbar utveckling med fokus på stadsplanering och klimatanpassning samt en kandidat i humangeografi. Jag har tidigare jobbat med olika typer av hållbarhetsprojekt, främst med fokus på kommunens klimatstrategi samt dess roll i att främja hållbar konsumtion. Jag även jobbat med klimatanpassningsfrågor och stadsodlingsprojekt. I min tjänst som projektledare för WWFs kraftsamling för mat och städer koordinerar jag vårt arbete kring urbana matsystem, där vi stödjer städer i att ta fram och implementera ambitiösa handlingsplaner för hållbar mat - både i Sverige och internationellt. Mina arbetsuppgifter varierar, vissa dagar jobbar jag med våra partnerorganisationer och andra WWF-kontor för att planera vårt gemensamma arbete, andra dagar består av att utveckla finansieringsansökningar för nya projekt som kan stärka vår kraftsamling. Det bästa med att arbeta på WWF är utan tvekan alla de enormt kunniga, ambitiösa och erfarna kollegorna man får jobba med och inspireras av. Vill man jobba för att skapa meningsfull förändring i världen är man i gott sällskap på WWF.
Aaron Juarez
Projektledare Kraftsamling mat & städer