
Vill du som en del av din utbildning utvecklas inom världens största miljö- och naturvårdsorganisation?
Som praktikant hos WWF Sverige får du möjlighet att lära och prova på så mycket som möjligt inom praktikens område i en stimulerande, internationell miljö. Du har en handledare som stöttar och hjälper dig att utvecklas. Dessutom får du möta andra praktikanter och medarbetare och får en bred insyn i WWFs arbete.
WWF Sverige erbjuder praktikplatser på alla våra avdelningar i mån av tid och plats. Antal platser och inriktningar varierar.
Samtliga praktikplatser utlyses under Lediga jobb och praktikplatser så håll utkik där inför kommande möjligheter. Om du inte hittar någon passande praktikplats just nu rekommenderar vi att connecta och anmäla intresse för Praktik så får du mejl när vi publicerar nya praktikannonser.
Vår målsättning är att publicera annonser 3-6 månader innan praktikperioden börjar. Ska du ha praktik under vårterminen ansöker du om praktik under höstterminen och tvärtom. Oftast söker vi praktikanter för uppdrag på 3-6 månader. Exakta datum är flexibla för att kunna anpassas efter olika studieupplägg.
För att söka praktik hos oss behöver du läsa en praktikkurs/ha Lärande i Arbete (LiA) vid ett lärosäte så som universitet, högskola, yrkeshögskola eller ha arbetspraktik via Arbetsförmedlingen. Vi erbjuder ingen lön eller ersättning till praktikanter.
WWFs kontor ligger i vackert belägna Ulriksdals Slott i Stockholm. Arbetet kan ske delvis på distans, i vilken grad framgår i varje praktikannons.
Vi har dessvärre begränsade möjligheter att ta emot elever i grundskola eller gymnasieutbildning för praktik/PRAO.
Tidigare praktikanter berättar
-
Jag valde att söka praktik på WWF eftersom jag verkligen brinner för miljö och klimatfrågor. Det är dessutom en väldigt välkänd och respekterad organisation, som jag ansåg skulle öppna många fler dörrar för mig än andra organisationer. Jag har alltid känt att jag vill kunna vara stolt och stå bakom den organisation eller företag jag jobbar för, och att praktisera på WWF är absolut något jag är stolt över. Under min praktik har jag fått lära mig praktiska saker som att använda Photoshop, Wordpress och viaTT, som är ett publiceringsverktyg för pressmeddelanden. Jag har dessutom fått lära mig hur man skriver pressmeddelanden och Twitterinlägg. Men främst har jag fått se hur en organisation/arbetsplats verkligen fungerar. Det roligaste med min praktik har varit att få lära känna alla fina människor. Att få höra om allas olika utbildningar och yrkesliv har varit så inspirerande och gjort mig ännu mer förväntansfull inför vad som ska komma härnäst.
Nikol Cekredzi
Studerade kulturantropologi vid Uppsala universitet, praktikant på WWFs pressavdelning våren 2023
-
Jag sökte mig till WWF för att lära mig mer om bevarande fotografi och fördjupa min kunskap om organisationens arbete med bevarande- och restaureringsfrågor. Under min praktik har jag haft möjligheten att delta i fältresor där jag bland annat har dokumenterat och bidragit med fotografier till press och WWF:s samarbetspartners. Jag har även fått i uppdrag att fotografera fauna och platser som inte redan fanns i WWF:s bildbank, samt skapa innehåll för sociala medier. Under min tid på WWF har jag lärt mig mycket om vad som är viktigt för den svenska naturen just nu och om metoderna för restaurering. Dessutom har jag fått en insikt i hur det är att arbeta inom en stor organisation och har lärt mig att använda kommunikationsverktyg för samarbete. Det mest tillfredsställande med min praktikperiod har varit variationen av uppdrag, den kontinuerliga inlärningen och möjligheten att möta fantastiska människor. Jag har haft privilegiet att känna att jag har kunnat bidra samtidigt som jag har lärt mig mycket som kommer vara värdefullt för mitt fortsatta arbete som fotograf och som förespråkare för natur och djurliv.
Sofia Theodoridoy
Studerade Motion Creative vid Hyper Island, praktikant på WWFs kommunikationsavdelning våren 2023
-
Jag valde att söka praktik på WWF då det är en organisation som har inspirerat mig hela livet. Ett av mina mål är att arbeta inom en organisation som bidrar till något bättre för samhället och som jag kan vara stolt över, och att praktisera på WWF är absolut något som jag kan vara stolt över. Jag har fått lära mig otroligt mycket, alltifrån hur Employer branding ser ut i praktiken, vad som behöver tas i beaktning gällande arbetsmiljö till hur en rekryteringsprocess ser ut inom WWF. Det har varit en lärorik miljö där det har öppnats nya dörrar varje dag. Att genomföra min praktik på WWF är bland det roligaste jag har gjort. Det bästa var variationen i arbetet, att få prova på olika uppgifter och få en inblick i det praktiska arbetet, både under ledning men även att genomföra uppgifter på egen hand. Sedan har vi människorna på WWF, det är otroligt inspirerande att komma till kontoret varje dag och lära sig något nytt, att få höra om allas yrkesliv och vad de gör för att bidra till ett bättre samhälle. Det gör mig förväntansfull inför vad som kommer härnäst i mitt liv.
Towe Sundvall Malmsten
Studerar Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Mittuniversitetet Östersund, praktikant på WWFs HR-avdelning hösten 2023
Vanliga frågor om praktik på WWF
-
Då är du på rätt ställe! Alla WWF Sveriges praktikplatser publiceras på denna sida under "Lediga praktikplatser". Där kan du se om det finns någon passande praktikplats för dig att söka till just nu. Om du inte hittar någon praktikplats att ansöka till nu rekommenderar vi att connecta här på vår karriärsida och anmäla intresse för praktik. Då får du mejl när vi publicerar en ny praktikplats.
-
För att söka praktik hos WWF Sverige behöver du läsa en praktikkurs/ha LiA vid ett lärosäte så som universitet, högskola, yrkeshögskola, under hela praktikperioden. Ett alternativ är om du är antagen till arbetspraktik via Arbetsförmedlingen.
-
Absolut! Om du inte redan har praktik som en del av din utbildning, kan du söka en fristående praktikkurs. Det finns ett flertal fristående praktikkurser på svenska universitet och högskolor. Du hittar kurserna via antagning.se.
-
Självklart! Om det är fler praktikplatser som intresserar dig får du gärna söka alla. Däremot kommer du endast kunna genomföra din praktik inom ett projekt eller avdelning.
-
Det beror på vilken praktikplats du söker hos WWF Sverige. I respektive praktikannonser framgår det om det svenska språket är ett krav.
Om annonsen är på svenska är praktikplatsen på svenska, om praktikannonsen är på engelska är svenska inte ett krav.
-
Det utgår ingen lön eller ersättning till praktikanter då du inte ersätter personal. Praktiken är en chans för dig att lära dig mer och utvecklas inom ditt kompetensområde.
Du behöver läsa en praktikkurs vid ett lärosäte så som universitet, högskola, yrkeshögskola, under hela praktikperioden. Därav har du möjlighet att söka CSN.